Netcongestie: samen werken aan een duurzame oplossing

Netcongestie vormt een groeiend probleem voor bedrijven in de hele gemeente Kampen, vooral voor diegenen die hun bedrijfsvoering willen verduurzamen of uitbreiden. De beschikbare stroomcapaciteit schiet tekort, waardoor bedrijven beperkt worden in hun energieverbruik. Om deze uitdaging effectief aan te pakken, heeft de Industriële Club Kampen (IC) het initiatief genomen om een grootschalig onderzoek te starten.

Onze Aanpak: collectieve kracht
Hoewel het probleem zich in de hele gemeente voordoet, zijn we gestart met een onderzoek op de bedrijventerreinen Zuiderzeehaven, Rijksweg 50, Melmerpark en Haatland. Dit onderzoek, onder leiding van parkmanager Gerdi de Vries, richt zich op het verzamelen van meetdata om inzicht te krijgen in de pieken en beperkingen binnen het elektriciteitsnetwerk.

Waarom is jouw medewerking belangrijk?
Voor een succesvolle aanpak hebben we de medewerking van bedrijven met grootzakelijke aansluitingen (>3x80A) nodig. Door een machtiging af te geven voor het uitlezen van je meetdata, help je ons cruciale inzichten te verzamelen. Deze data zijn noodzakelijk om effectieve en duurzame oplossingen te ontwikkelen die de netcongestie verminderen en toekomstige groei mogelijk maken.

Hoe kun je bijdragen?
Heb je een grootzakelijke aansluiting? Vul dan het machtigingsformulier in om jouw meetdata beschikbaar te stellen voor het onderzoek. Dit formulier kun je eenvoudig downloaden en invullen.

Download hier de documenten:

Heb je vragen over het onderzoek of wil je meer weten over de aanpak? Neem gerust contact op met Gerdi de Vries via 06-53250351 of  gerdi.devries@pm3o.nl.

Word een koploper!
Dit onderzoek wordt mede gefinancierd door een aantal koplopers – bedrijven die voorop willen lopen in het vinden van oplossingen voor de netcongestie. Interesse om ook een koploper te worden? Gerdi de Vries vertelt je graag meer over hoe je kunt bijdragen aan deze samenwerking.

Samen kunnen we ervoor zorgen dat de bedrijven in de gemeente Kampen klaar zijn voor de toekomst, met voldoende capaciteit om te groeien en te verduurzamen.